Alumnivereniging VASTUS

VASTUS is de aluminvereniging van SOMT. De vereniging staat open voor alle oud-studenten die hun opleiding bij SOMT hebben gevolgd. Dus of je nu in het verleden een opleiding bij SOMT hebt gedaan of een (verkorte) Masteropleiding gevolgd hebt: je kan gebruik maken van de vele voordelen die de Alumnivereniging biedt!

De alumnivereniging kent drie hoofddoelen:

  • regelmatig bijeenkomen in een stimulerende en gezellige omgeving waarbij contacten tussen SOMT en de leden van VASTUS worden onderhouden en waarbij een uitwisseling plaatsvindt van ontwikkelingen in onderwijs en werkveld en de maatschappelijke positie van de afgestudeerden;
  • fondsen en menskracht bijeenbrengen voor een nog nader te bepalen goed doel in een derde wereldland. Het doel zal te maken hebben met Quality of Life, bewegen, gezondheid en leren;
  • het verzorgen en aanbieden van een uitgebalanceerd Lifelong learning aanbod voor haar leden.

Enkele voordelen van het lidmaatschap:

  • onderhouden van contact met SOMT en andere alumni;
  • er worden enkele keren per jaar interessante, leuke bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd;
  • korting op cursussen uit het Lifelong learning aanbod van SOMT;
  • een nieuwsbrief met informatie vanuit het opleidingsinstituut SOMT en natuurlijk VASTUS
  • korting bij FysioSupplies. Maak gebruik van het bestelformulier

Jubileumdag VASTUS 5 jaar

Zaterdag 28 juni 2014 was het zover: de jubileumdag van VASTUS. Sinds 5 jaar een gezellige alumnivereniging voor SOMT afgestudeerden. De dag stond in het teken van golf, de snelst groeiende sport van Nederland.

Het was ontzettend goed weer. De ‘echte’  golfers gingen voor de winst op de 9-holes baan waar de beginners een clinic volgden van Ron Warren. De 9-holes werd gewonnen door Wendy Tavenier en zij sloeg alle mannen de put in! 

De beginners oefenden met afslaan en putten wat de volgende dag de nodige spierpijn opleverde.

 

 

Na een borrel op het terras stond de heerlijke lunch klaar en feliciteerde Willy Smeets, directeur van SOMT, VASTUS met dit jubileum. Iedereen had zo weer voldoende energie opgedaan voor het middagprogramma dat werd verzorgd door golffysiotherapeut Gert-Jan Lieverink. Hij hield een enthousiaste presentatie over de meest voorkomende blessures, de swing-analyse en het gebruik van Redcord bij de revalidatie. 

Er werd ook nog even gedanst onder het mom van het testen van de endorotatie heup. 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een topdag! De borrel na afloop was natuurlijk weer erg gezellig. Dus we besloten vaker een ‘jubileum’ te vieren. Ieder jaar is een reden voor een feestje toch?

We hopen jullie dan allemaal te zien zodat het een nog groter feestje wordt!

Tot snel!

Fabien Aardenburg
Martijn Stenneberg
Marije Sleijser
Ingrid Celie
Luut Tip

Bestuur

Wendy Tavenier (voorzitter)
In 2008 studeerde ik als eerste lichting Master Manueel Therapeut af van de SOMT. Sindsdien ben ik lid van VASTUS en ik heb ervaren dat lid zijn van VASTUS betekent dat je regelmatig leuke bijeenkomsten kunt bezoeken waar kennis bijhouden hand in hand gaat met collega's ontmoeten. Ik ben werkzaam als manueel therapeut in een modern gezondheidscentrum in Pijnacker, waar ik ook regelmatig stagiaires van de SOMT ontvang. Als bestuurder heb ik ervaring als voorzitter van het RGF Randstad West en momenteel als bestuurder van de Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Ik hoop mijn ervaring als bestuurder in de fysiotherapie te kunnen gebruiken om VASTUS beter op de kaart te kunnen zetten in fysiotherapieland, zodat de vereniging groeit en nog succesvoller wordt.

Paul de Jong (penningmeester
"In 2014 rondde ik de Manueel therapie opleiding af aan de SOMT en ben vanaf dat moment lid van VASTUS. Ik geloof sterk in een warm contact met vakgenoten en zie het al een mooie gelegenheid om als bestuurslid van de vereniging momenten te organiseren waarop de alumni bij elkaar kunnen zijn voor gezelligheid en inhoud."

Ingrid Celie (secretaris)
Ik ben recent afgestudeerd als Master Manueel therapeut aan SOMT. Ik ben samen met Fabienne Aardenburg werkzaam bij het Rehab Centre, praktijk voor Fysiotherapie en Manuele therapie in Heemskerk. Omdat ik graag verbonden wilde blijven met SOMT ben ik direct na mijn afstuderen lid geworden van de alumnivereniging Vastus. Hierdoor kan ik contact blijven houden met collegae en op de hoogte blijven van de State of the Art binnen de MT. Ik werd erg enthousiast toen ik hoorde dat ze naast een nieuwe voorzitter ook nog een bestuurslid voor de Vastus zochten. Het lijkt me leerzaam binnen de vereniging werkzaam te zijn en in contact te staan met SOMT. Het is een uitdaging nieuwe interessante bijeenkomsten te organiseren waarbij zowel recent als oud-afgestudeerden aanwezig willen zijn.

Jeroen Gresnigt (algemeen bestuurslid)
In 2010 studeerde ik af als Master Manueel Therapeut aan de SOMT. Ik ben werkzaam als manueel therapeut en ook  eigenaar van een 1e lijns praktijk in Maarssen/Vleuten.
Na mijn afstuderen ben ik gelijk VASTUS lid geworden om de recente ontwikkelingen van het vak bij te houden. Door VASTUS blijf je ook verbonden aan de opleiding en ontmoet je vakgenoten. Mijn tweede binding met de opleiding is de verbintenis van stage begeleider voor manueel therapie studenten. In 2015 ben ik gevraagd om in het bestuur plaats te nemen. Ik vind dit een mooie uitdaging om interessante bijeenkomsten voor alle  manueel therapeutisch collega's te organiseren. Ik kijk er naar uit om vele van de oud studenten te ontmoeten tijdens de georganiseerde VASTUS bijeenkomsten.

Documentatie

Bijeenkomsten en verslagen

Contact

Heeft u suggesties voor een onderwerp voor een lezing of reünie? Heeft u vragen over een alumnidag of lezing? Wilt u meer informatie over het alumnibeleid VASTUS? Of heeft u een wijziging in uw gegevens die u wilt doorgeven? Voor al deze vragen en overige vragen kunt u terecht bij onze secretaris.

Correspondentieadres
Postbus 585 - 3800 AN Amersfoort – onder vermelding van Alumnivereniging VASTUS

Adres
SOMT - Softwareweg 5 - 3821 BN Amersfoort - onder vermelding van Alumnivereniging VASTUS

E-mailadres
vastus@somt.nl

Bank
IBAN:NL62 RABO 0154 9431 50
BIC: RABO NL2U

VASTUS

Kosten: 50,- per jaar

Inschrijfformulier