Werken bij SOMT

SOMT is een toonaangevend opleidingsinstituut voor post-HBO onderwijs op het gebied van fysiotherapie. Wij ontwikkelen en verzorgen masteropleidingen en bij- en nascholing voor fysiotherapeuten. Bepalend voor ons succes zijn onze docenten - die ook in de praktijk werken - en onze sterke oriëntatie op innovatie en wetenschappelijke onderbouwing. 

Bekijk onderstaand overzicht voor onze openstaande vacatures.
Staat er voor u geen passende functie tussen, maar heeft u wel interesse om aan de slag te gaan als docent verwijzen wij u graag naar onze mogelijkheden.

..........................................................................................................

SOMT is een toonaangevend Nederlands opleidingsinstituut voor bachelor- en masteronderwijs onderwijs op het gebied van fysiotherapie. Wij bieden de enige universitaire bacheloropleiding fysiotherapie in Nederland aan en ontwikkelen en verzorgen zowel masteropleidingen als bij- en nascholing voor fysiotherapeuten. Bepalend voor ons succes zijn onze docenten - die wetenschappelijk geschoold zijn én in de klinische praktijk werken - en onze sterke oriëntatie op innovatie en wetenschappelijke onderbouwing.

SOMT zoekt vanaf het aankomende studiejaar (2017/2018) een

Hoofd Masteropleiding Musculoskeletale Echografie

16-24 uur per week

De masteropleiding Musculoskeletale Echografie voor Fysiotherapeuten is vorig jaar van start gegaan en is de eerste masteropleiding op dit vakgebied. Deze 2-jarige deeltijdopleiding wordt samen met o.a. het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ontwikkeld en uitgevoerd. SOMT is deze opleiding gestart vanuit de overtuiging dat het in het belang van goede zorgverlening alleen dan verantwoord is om echografie als diagnostisch instrument in de fysiotherapie toe te passen, als de fysiotherapeut een deugdelijke scholing op masterniveau heeft genoten.

De werkzaamheden

Het Hoofd van de opleiding is verantwoordelijk voor zowel de inhoud van het curriculum als de organisatie van het onderwijsprogramma. Afhankelijk van de eigen expertise zal hij op één of meer terreinen ook zelf bijdragen aan de ontwikkeling van onderwijsmateriaal, het geven van onderwijs en de toetsing en beoordeling van studenten.

Verder ontwikkel je in deze functie onderzoeksprojecten op basis waarvan studenten kunnen afstuderen en begeleid je hen bij de uitvoering van hun onderzoek en het schrijven van de thesis.

Het onderwijsprogramma wordt ontwikkeld en gedoceerd door experts op de diverse onderdelen. Het Hoofd draagt zorg voor de consistentie van het programma en bewaakt en faciliteert de onderlinge afstemming tussen de betrokken partijen.

Tevens heb je een belangrijke rol in het positioneren van deze nieuwe opleiding in het werkveld.

Het profiel

Je bent opgeleid als fysiotherapeut en hebt een PhD graad behaald in het medisch of fysiotherapeutisch vakgebied (of bent bezig met de afronding hiervan). Je hebt ervaring met onderwijsontwikkeling, onderzoek en de coördinatie van (delen van) opleidingsprogramma’s in het hoger onderwijs. Wij hebben een sterke voorkeur voor een kandidaat met klinische ervaring in de echografie.

Je hebt een breed netwerk binnen de fysiotherapie en je hebt de vaardigheid en motivatie dit ten behoeve van de opleiding aan te spreken en verder uit te bouwen.

Je manier van werken kenmerkt zich door expertise en ambitie en het vermogen om de verschillende spelers binnen de opleiding hierop aan te spreken en met elkaar te verbinden.

Je bent zowel mondeling als schriftelijk communicatief sterk, ook in het Engels.

Ons aanbod

SOMT is een organisatie van ambitieuze professionals, gedreven om te excelleren in het onderwijs in het musculoskeletale domein van de fysiotherapie. Deel je onze overtuiging dat de gezondheidszorg beter en efficiënter wordt als goed opgeleide fysiotherapeuten op het gebied van beweging een positie kunnen innemen naast de huisarts en dat zij daarbij een volwaardig gesprekspartner kunnen zijn? In deze functie heb je de mogelijkheid om hier door middel van onderwijs mede richting aan te geven.

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en passend voor de sector.

De uren kunnen in onderling overleg worden bepaald. In eerste instantie wordt een contract voor een jaar aangeboden. De intentie is om een langjarige samenwerking met elkaar aan te gaan.

Reageren

Ben je geïnteresseerd en pas je in het profiel? Mail dan zo spoedig mogelijk je motivatie en je CV aan de HR-manager, Cécile Verheij (c.verheij@somt.nl). Vragen over de procedure kun je ook via dit mailadres stellen. Heb je vragen over de inhoud van de functie of over het gevraagde profiel, stuur dan een mail aan Emiel van Trijffel, Hoofd Post-initieel Onderwijs (e.vantrijffel@somt.nl), hij neemt dan contact met u op.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deze opleiding is NVAO geaccrediteerd